Ervaringen van donoren

Donorkinderen, donoren en ouders van donorkinderen: allemaal individuen, met een eigen kijk op wat donorconceptie voor hen betekent. Persoonlijke ervaringen zijn waardevol voor anderen:

  • als bron van herkenning en erkenning
  • ter inspiratie
  • en misschien nét dat duwtje dat nodig is om een stap te zetten of een keuze te maken

Erik

Erik was in de jaren '90 vijf jaar lang spermadonor bij een kliniek. Hij had nooit gedacht ooit iets te weten over zijn donorkinderen. Inmiddels weet hij dat hij 8 donorkinderen heeft, met 7 van hen heeft hij een goed contact. 

Jim

Jim was spermadonor in zijn jonge jaren en liet zich in 2014 registreren in de Fiom KID DNA-databank. In januari 2015 komt hij in contact met donordochter Rian.

Lex

In de jaren tachtig was Lex spermadonor. Anoniem, zoals in die tijd gebruikelijk was. Toen hij vele jaren later in de krant las over donorkinderen die worstelden met hun identiteit, heeft hij zich bekend gemaakt:

Nico

Begin jaren '80 was Nico spermadonor bij de vruchtbaarheidskliniek van Jan Karbaat. Hij wilde stellen helpen met het vervullen van hun kinderwens.

Nico wilde zich bekend maken, maar één van zijn donordochters was hem voor: via DNA- en stamboomonderzoek vindt zij hem:

Meer ervaringsverhalen

Meer ervaringsverhalen van donoren vind je op de website van Fiom.

FacebookTwitter