Hulp nodig?

Zonder partner kiezen voor donorconceptie kan een eenzaam proces zijn. Het is belangrijk daar anderen bij te betrekken: familie, vrienden. Zij kunnen je helpen door naar je te luisteren, kritische vragen te stellen en met je mee te denken. Je zult ze ook in de toekomst nodig hebben, want voor een solomoeder is een stevig netwerk van groot belang. 

Wat je ook kiest, het is belangrijk dat je achter je keuze staat. In de toekomst zal je kind graag willen weten waarom je deze keuze gemaakt hebt. Dan moet je dat goed kunnen uitleggen.

Wat en wie kan helpen?

Als je nadenkt over het krijgen van een kind met hulp van een spermadonor, heb je daar allerlei gevoelens en gedachten over. Gevoelens, gedachten over hoe jouw toekomstige gezin eruit gaat zien. Maar hoe het straks echt gaat zijn, dat weet niemand.

Om je een beeld te vormen over hoe het zou kunnen zijn, kun je:

  • lezen over donorconceptie: kennis en informatie vergaren over hoe het werkt en wat er allemaal bij komt kijken. Ook de ervaringen van solomoeders, donorkinderen en donoren helpen je om je steeds beter voor te kunnen stellen hoe het kan zijn. 

 

Er zijn ook mensen die je kunnen helpen: 

  • familie en vrienden: door te praten over donorconceptie met familie en vrienden kun je steun ervaren
  • ervaringsdeskundigen: bij de Vereniging Bam-mam ontmoet je vrouwen die net als jij single zijn en een kind of kinderwens hebben
  • gespecialiseerde juristen en counselors: bij Durf, stichting voor professionals die werken 'anders ouderschap'
  • gespecialiseerde counselors: bij Point netwerk vind je psychosociale hulpverleners die veel ervaring hebben met alternatieve gezinsvorming. Een onafhankelijke en deskundige buitenstaander kan je helpen om moeilijke thema's te verhelderen. Ook fertiliteitsklinieken hebben counselors in dienst. 
Delen op: FacebookTwitter