26 juni 2024

Documentaireserie over een massadonor

Netflix heeft een driedelige documentaireserie The man with 1000 kids gemaakt, gebaseerd op het verhaal van de Nederlandse spermadonor Jonathan Meijer. Hij heeft wereldwijd al zeker 550 kinderen verwekt. 

Wie is Jonathan Meijer?

Jonathan M. heeft Nederlandse klinieken én wensouders misleid: door te ontkennen dat hij ook bij andere spermabanken donor was en door niet eerlijk te zijn over het aantal kinderen dat met zijn hulp verwekt is. Ook in het buitenland was hij actief bij spermabanken en bood hij zich aan als bekende donor voor wensouders.

In 2017 werd bekend dat hij via Nederlandse spermabanken donorvader is van 102 kinderen. In 2023 stapte een moeder en Stichting donorkind met succes naar de rechter: de rechter verbood Jonathan nog langer te doneren. 

 

The man with 1000 kids

The man with 1000 kids is een internationale productie waarin ook Nederlandse ouders die een kind hebben van Jonathan aan het woord komen. Jonathan zelf weigerde mee te werken aan de documentaireserie.

De serie gaat over de wereld van zaaddonoren, internationale regelgeving en de huidige levens van ouders die met zijn hulp een kind kregen en is vanaf 3 juli 2024 te zien op Netflix.

Meer over de impact van een massadonor

Deze docuserie kan impact hebben op (wens)ouders en kinderen. Heb je behoefte aan meer informatie, een gesprek, of heb je hup nodig, dan verwijzen we je graag door:

Massadonoren: alles wat je moet weten over donoren zoals Jonathan Meijer

Delen op: FacebookTwitter

Anderen zochten ook op
donor Jonathan massadonoren