2 weken geleden

DNAzaten: presentatie boek en podcast

Jelmer Soes schreef een jeugdroman die gebaseerd is op zijn eigen ervaringen als donorkind. Samen met zijn halfzus Juul maakte hij de podcast DNAzaten. In de podcast spraken zij met een aantal van hun halfbroers en -zussen. 

Op zondag 27 november 2022 presenteren Jelmer en Juul de jeugdroman KID en hun podcast DNAzaten. 

DNAzaten: in gesprek met 'halfjes'

Jelmer en Juul zijn nakomelingen van gynaecoloog Wildschut. Samen gingen zij aan keukentafels, in achtertuinen en stamkroegen in gesprek met een aantal van hun  inmiddels meer dan vijftig halfbroers en -zussen. 

Wat heeft donorkind zijn voor invloed gehad op je kindertijd? Hoe doe je dat: opeens deel uitmaken van zo’n enorme groep ‘halfjes’? Wat betekent het als de maatschappij jouw ontstaan afdoet als een ‘schandaal’? En was het dat eigenlijk wel?

Afbeelding
presentatie boek KID en podcast DNAzaten

Boekpresentatie "KID"

In een live opname van de podcast wordt ook het boek van Jelmer gepresenteerd. 

De rollen worden omgedraaid: schrijver Edward van de Vendel gaat Juul en Jelmer interviewen. Ook Stichting Fiom schuift aan. Fiom beheert de KID DNA-databank waar donoren en donorkinderen elkaar vinden, en begeleidt ontmoetingen van donorkinderen en donoren. 

Meer weten?

De presentatie van boek en podcast is op zondagmiddag 27 november 2022 in De lieve vrouw in Amersfoort. Na aanmelding kun je er gratis bij zijn. 

Na afloop kun je het boek kopen en laten signeren. 

 

 

FacebookTwitter

Anderen zochten ook op
ervaringen van donorkinderen Wildschut