Veelgestelde vragen - donorkinderen

Wanneer ontvangt het kind informatie over de donor?
+

Een kind ontvangt geen informatie over de donor als zij daar zelf niet om vraagt. Vanaf 12 jaar kan een kind bij de Stichting Donorgegevens niet-identificeerbare informatie opvragen uit het donorpaspoort (zoals lichamelijke kenmerken, motivatie en persoonskenmerken). Vanaf 16 jaar mag zij ook de identificeerbare gegevens opvragen, waardoor zij weet hoe de donor heet, hoe oud hij is en waar hij woont.

Ouders kunnen na de geboorte van het kind de niet identificeerbare gegevens al opvragen bij de Stichting Donorgegevens.

Hoe kan ik de donor vinden?
+

Als je donorkind bent en wilt weten wie je donorvader of -moeder is, is het belangrijk om te weten wat jouw situatie is: ben je in Nederland of in het buitenland verwekt, en was dat voor of na 2004?

In 2004 is er in Nederland een wet van kracht geworden die regelt dat anoniem doneren niet meer is toegestaan. In de periode na 2004 gold er nog enige tijd een overgangsregeling, waardoor er toch nog kinderen geboren zijn na inseminatie met anoniem donorsperma.

Kies de omschrijving die op jou van toepassing is:

Mijn kind is / Ik ben verwekt in de kliniek van Karbaat, wat nu?
+

Er is veel niet goed gegaan in de kliniek van dokter Karbaat. 

Kinderen die willen weten of dokter Karbaat hun donorvader is, kunnen zich inschrijven bij de Fiom KID DNA-databank. Wil je je nog niet inschrijven maar wel contact met andere donorkinderen, neem dan contact op met de Stichting Donorkind.

Moeders die bij dokter Karbaat behandeld zijn kunnen contact opnemen met Stichting Donorkind om in contact te komen met andere moeders die in de kliniek van dokter Karbaat behandeld zijn.

Heb je een vraag over jouw persoonlijke situatie, of ben je op zoek naar hulp of begeleiding? Dan kun je terecht bij de partijen uit het samenwerkingsverband. Zij kunnen je verder helpen.