Unieke eiceldonatie: Elly brengt vurig gewenste baby voor anderen dichterbij
Elly koos ervoor om eiceldonor te worden. Zij kreeg het idee toen zij een nieuwsartikel las over een man/man stel dat via een draagmoeder en een eiceldonor een kind had gekregen. Elly kreeg veel steun uit haar omgeving.
Ingrijpend traject
Eicellen doneren is een ingrijpend traject. De eiceldonor moet een paar weken bij zichzelf hormonen inspuiten. Als de eicellen ‘rijp’ zijn, worden ze via een eicelpunctie uit het lichaam van de vrouw gehaald. Dat is pijnlijk.
Een eiceldonor krijgt geen geld. Wel worden haar medische kosten en gemiste werkdagen vergoed.
Wachten op een eicel van de eicelbank
De vraag naar eicellen is groter dan het aanbod. De eicelbanken in Nederland hebben wachtlijsten.
Er zijn maar weinig vrouwen die aan een eicelbank doneren. Het gebeurt vaker dat vrouwen voor een vriendin of familielid eiceldonor zijn.
Grote kinderwens
Elly vindt het mooi dat mensen die gebruik maken van een gedoneerde eicel ook heel graag kinderen willen. Als er een kind geboren wordt uit haar eicellen, krijgt Elly dat te horen. Als het kind 16 jaar of ouder is, kan het kind contact met haar zoeken.
Volledige artikel
Lees het volledige artikel op de website van RTL Nieuws:
Lene Makkink, Unieke eiceldonatie: Elly (35) brengt vurig gewenste baby voor anderen dichterbij, RTL Nieuws, 25 februari 2023

Blijf op de hoogte
De wereld rondom donorconceptie staat niet stil. Wil je op de hoogte blijven van relevante onderzoeken, nieuws en actuele ervaringen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.