De dag nadat... uit mijn eicel een meisje werd geboren

17 mei 2023
eiceldonatie
Terug naar het overzicht

Angela is 36, gescheiden en moeder van drie kinderen. Omdat zij weet dat er ook veel vrouwen zijn die ongewild kinderloos blijven, besluit zij één van deze vrouwen te willen helpen. Door eicellen te doneren. Via een Facebookpagina komt zij in contact vrouwen die op zoek zijn naar een eiceldonor. Het verhaal van Kim raakt haar en ze besluit Kim te gaan helpen.

Een halfzusje!

In 'de dag nadat' vertelt Angela over de dag nadat het kindje bij Kim en Lucas geboren is, dankzij haar gedoneerde eicel. Zij vertelt hierover aan haar eigen kinderen. Angela is altijd open geweest naar haar kinderen, geheimhouden is nooit in haar opgekomen. 

Als je weet hoe gelukkig je wordt van je eigen kinderen, dan gun je dat een ander toch ook? Ik ben dankbaar dat ik eraan heb kunnen bijdragen een levensgroot verdriet bij een ander weg te nemen. Ik zie het kindje als de baby van de nieuwe ouders, al voelt ze nu al dichterbij dan een kind van goede kennissen, meer als een kind van mijn zus.
Angela
eiceldonor

Vijf jaar later

Vijf jaar na die dag vertelt Angela opnieuw: er is regelmatig contact met Kim, Lucas en hun dochter Jackie. Ze zien elkaar ongeveer drie keer per jaar. Jackie weet sinds kort ook dat ze twee halfzusjes en een -broertje heeft. Angela, Kim en Lucas vinden die openheid heel belangrijk. Angela noemt Jackie haar 'eiceldochter'.

Angela doneert nu opnieuw eicellen aan een vriendin van een vriendin. Met het delen van haar verhaal hoopt zij meer bekendheid te geven aan het afstaan van eicellen.

 

Volledige artikel

Dit artikel verscheen in twee delen in Libelle.

Christien Jansen, 'De dag nadat... uit mijn eicel een meisje werd geboren', en 'Vervolg: de dat nadat... uit mijn eicel een meisje werd geboren', in: Libelle, 17 mei 2023


FacebookTwitter