31 maart 2023

Verborgen verbonden: spermadonors aan het woord

Verborgen verbonden geeft donors uit de anonieme tijd een gezicht en een stem. Op 22 mei 2023 wordt het boek waarin 22 spermadonors geportretteerd worden, gepresenteerd tijdens een symposium.

Derk Eimers schreef het boek. Hij was zelf donor van 1994 tot 2000 en weet dat er zeven donorkinderen van hem zijn. Hij werkt als freelance journalist, tekstschrijver en presentator.

Afbeelding
omslag Verborgen verbonden, boek met ervaringen van spermadonoren

22 spermadonors doorbreken het taboe

In Verborgen verbonden worden 22 anonieme spermadonors uit de vorige eeuw geportretteerd. De stem van deze mannen is lang ongehoord gebleven. Niemand mocht weten van hun geheim, soms ook hun partner en kinderen niet.

Nu vertellen zij openhartig hoe zij het doneren in de jaren zeventig, tachtig en negentig hebben ervaren, en waarom zij hun sperma ter beschikking stelden.

Vanuit schaduw in 't l(z)icht

Het boek Verborgen verbonden wordt gepresenteerd tijdens een symposium op 22 mei 2023. De titel van het symposium is: Anonieme spermadonors: vanuit schaduw in ’t l(z)icht.

Tijdens het symposium gaat dagvoorzitter Frénk van der Linden in gesprek met onderzoeker Esther Bergsma, donorkind Maaike Janssen en familiedetective Els Leijs. 

Twee (voorheen) anonieme donoren laten zich interviewen. 

Meer weten?

Het symposium vindt plaats op maandagavond 22 mei 2023, van 19-22.15 uur, in Utrecht. 

Ga voor meer informatie, aanmelden voor het symposium of het bestellen van het boek naar de website verborgenverbonden.nl

Delen op: FacebookTwitter