De kinderwens van Bibi en Lotte kwam uit door vriend Martijn

10 mei 2021
anoniem/identificeerbaar/bekend doneren spermadonatie
Terug naar het overzicht

Bibi en Lotte hebben een kinderwens. Zij hebben voorkeur voor een bekende donor. Niet iemand die een vaderrol op zich wil nemen, maar wel iemand die contact wil, zodat hun kinderen weten wie hun vader is.

Die donor vinden zij in goede vriend Martijn. Zijn partner Cho staat er helemaal achter. Zij is zelf opgegroeid bij twee moeders en weet niet wie haar donorvader is. Afspraken worden vastgelegd in een donorcontract.

Ik vond het zo mooi dat Martijn het voor Lotte en Bibi wilde doen. Hoe fijn is het voor hun kinderen dat ze weten wie hun papa is? Het hoeft natuurlijk niet, maar als ze een liefdevolle band willen opbouwen met hem, met mij en met eventuele broertjes en zusjes, dan zou dat toch prachtig zijn? Van familie kun je nooit genoeg hebben.’
Cho
partner van donor Martijn

Lotte raakt bij de eerste poging zwanger. Tegelijkertijd krijgen ook Martijn en Cho hun eerste kind. Anderhalf jaar later wordt er in beide gezinnen een tweede kind geboren van wie Martijn opnieuw de vader is.

 

Volledige artikel

Deborah Ligtenberg, De kinderwens van Bibi en Lotte kwam uit door vriend Martijn, in: Ouders van Nu, 10 mei 2021

Alles is altijd bespreekbaar

In het programma 'Joris'kerstboom' zetten Bibi en Lotte Martijn, hun zaaddonor, in het licht. Ze laten hem weten hoeveel ze om hem geven. Ook Martijn is blij en dankbaar: Bibi, Lotte en hun kinderen voelen voor hem als extra familie.

KRO/NCRV, Joris' kerstboom, uitzending 19 december 2023 (vanaf 5.15)


FacebookTwitter