6 maanden 3 weken geleden

Opnieuw een arts die eigen sperma gebruikt heeft

De Brabantse gynaecoloog Henk Ruis heeft minimaal drie donorkinderen verwekt bij vrouwen die hij tussen 1988 en 1992 behandelde. Hij zegt dit niet bewust gedaan te hebben.

dna match in internationale dna-databank

De zaak kwam aan het licht door een match van één van zijn biologische kinderen in een internationale DNA-databank. Zij bleek verwant te zijn aan een familielid van Ruis. 

Uit dna-onderzoek is gebleken dat Henk Ruis inderdaad haar biologische vader is. 

KID dna-databank

Inmiddels is het dna van dokter Ruis opgenomen in de Fiom KID dna-databank. Daar werden nog twee donorkinderen gematcht met Henk Ruis. 

Ruis zegt verrast te zijn, en zijn eigen sperma niet bewust gebruikt te hebben. 

Was dokter Ruis jouw arts?

Heb jij in de periode 1986-2014 een KID behandeling gehad bij Henk Ruis? Of ben jij in deze periode verwekt in het Sint Liduina ziekenhuis in Boxtel, in het Sint Joseph ziekenhuis in Veghel, bij Stichting Geertgen in De Mortel of Elsendorp, of in zijn eigen praktijk, of denk je dat? Dan kun je met vragen terecht bij Nij Geertgen.

 

Er zijn meer gynaecologen die hun eigen sperma gebruikten. Eerder werd al bekend dat Jan Karbaat en Jan Wildschut met hun eigen sperma kinderen verwekten.

 

Bron: Rik Kuiper, Brabantse gynaecoloog verwekte kinderen bij vrouwen die hij behandelde: ‘Sperma is vermengd of verwisseld’, in: De Volkskrant, 1 juli 2022

 

 

FacebookTwitter

Anderen zochten ook op
Ruis