Afbeelding
cover Wij willen ook een kind

Als je kinderwens niet op de 'traditionele' manier kan worden vervuld, bijvoorbeeld omdat je single, onvruchtbaar, homo, lesbisch of transgender bent, heb je verschillende mogelijkheden.

In dit boek een overzicht van mogelijkheden en gezinsvormen, waaronder hoofdstukken over verschillende vormen van donorconceptie: spermabankdonor, bekende zaaddonor en eicel- en embryodonatie.

Daarnaast zijn er ook hoofdstukken over co- en meerouderschap, draagmoederschap, transgender en genderdivers ouderschap, adoptie en pleegzorg.

Naast praktische informatie, tips en vragenlijsten, bevat het boek ook bijdragen van diverse deskundigen en veel ervaringsverhalen van ouders en kinderen.

Mirella van Markus

Eén van de schrijfsters van het boek, Mirella van Markus, heeft samen met haar vrouw twee dochters. Over haar zoektocht maakte zij eerder een documentaire onder dezelfde titel Wij willen ook een kind (2014).

 

Mirella van Markus & Jorinde Brenner, Wij willen ook een kind. Dé wegwijzer voor moderne families, Fontaine uitgevers, 2021


FacebookTwitter