Afbeelding
Boek over gezinnen na donorconceptie: spermadonatie, eiceldonatie, embryodonatie

Wat houdt ouderschap na donorconceptie in? Hoe vertel je een kind dat je niet de genetische ouder bent? Welke plaats heeft de donor in het gezin?

Voor heteroseksuele paren met vruchtbaarheidsproblemen, lesbische paren of alleenstaanden kan donorconceptie een manier zijn om een kinderwens te vervullen. Je gezin vormen met de hulp van een eicel-, sperma- of embryodonor gaat echter vaak gepaard met vragen en twijfels.

Deze geheel vernieuwde editie van Anders en toch gewoon gaat in op vragen van (wens)ouders die hun gezin vormden na donorconceptie. Het heeft aandacht voor alle levensfasen die een gezin doorloopt, van ouders met een kinderwens tot een gezin met volwassen kinderen. Daarbij laat het ook de families zelf aan het woord.

Tegelijkertijd bevat dit boek de meest up-to-date nuttige informatie voor familie, vrienden en professionele hulpverleners. Zo biedt het een overzichtelijk beeld van belangrijke psychosociale aspecten van donorconceptie.

 

Een eerste editie van dit boek verscheen in 2016. Deze versie is volledig herzien en hernieuwd. Er is meer aandacht voor solomoeders en lesbische moeders. Resultaten van wetenschappelijk onderzoek dat sinds 2016 verscheen, is in deze editie verwerkt. 

 

Astrid Indekeu is psychologe, seksuologe en doctor in de Biomedische Wetenschappen. Ze is fellow aan de KU Leuven en combineert wetenschappelijk onderzoek rond donorconceptie met een klinische praktijk.

 

Astrid Indekeu, Anders en toch gewoon. Families na donorconceptie, Lannoo Campus, 2021

Het boek kan ook bij Astrid Indekeu zelf besteld worden, daarmee steun je haar verdere onderzoek over families na donorconceptie.


FacebookTwitter