19 juli 2023

Gezocht: ervaringen van ouders en kinderen

Ben jij donorkind of ouder van een donorkind?

Heb jij in het contact met zorgverleners, leerkrachten of andere professionals wel eens een onhandige vraag of een onbedoeld kwetsende opmerking gekregen? Of ontstonden er misverstanden? Of werd er juist op een hele fijne manier gereageerd?

Wat vind jij dat iedere professional die werkt met kinderen, ouders of gezinnen moet weten over donorconceptie?

Op 10 november 2023 organiseren we een online symposium voor deze professionals. Jouw ervaring helpt om het programma goed op de praktijk aan te laten sluiten.

Afbeelding
ervaringen van donorkinderen en ouders van donorkinderen gezocht

Gezin na donorconceptie: net even anders

Op school, bij de kinderopvang, in de spreekkamer van een arts of hulpverlener, of bij een uitvaart: op heel veel plekken werken professionals met kinderen, ouders en gezinnen. Soms hoort er bij die gezinnen ook een spermadonor of eiceldonor. 

Niet elke professional weet daar goed mee om te gaan. Omdat ze onvoldoende kennis hebben over gezinnen na donorconceptie, of omdat ze niet goed weten hoe ze hierover met ouders en kinderen kunnen praten.

Wat elke professional moet weten over donorconceptie

Op 10 november 2023 organiseert het Landelijk informatiepunt donorconceptie een online symposium voor deze professionals die werken met kinderen, ouders of gezinnen. De titel is: Wat elke professional moet weten over donorconceptie

Voorbeelden uit de praktijk

Ter voorbereiding zijn we op zoek naar ervaringen. Goede en slechte ervaringen van donorkinderen en ouders van donorkinderen. 

Vertel ons over momenten en situaties met een leerkracht, arts of andere professional, waarin donorconceptie een rol speelde. Wat gebeurde er, voelde je je gezien en begrepen? Wat deed die professional zodat jij je gezien en begrepen voelde?

Of juist niet: waar ging het niet goed, wat miste je en hoe had het anders gekund en gemoeten?

Wat vind jij dat al die professionals die te maken hebben met kinderen en ouders moeten weten over donorconceptie? Wat moeten ze vooral wel doen – vragen – zeggen, en wat niet?

 

Met jouw input kunnen wij de professionals vertellen en laten zien hoe zij ervoor kunnen zorgen dat de kinderen en ouders uit gezinnen na donorconceptie zich (nog) meer gezien en beter begrepen voelen. 

Mail jouw ervaringen en/of tips naar: info@donorconceptie.nl

Ben jij zelf die professional?

Ben jij een professional die werkt met kinderen, ouders of gezinnen, dan horen we ook graag wat jij in je werk tegenkomt met betrekking tot donorconceptie, en wat daarbij je dilemma’s zijn. 

Mail naar: info@donorconceptie.nl

Delen op: FacebookTwitter

Anderen zochten ook op
ervaringen van donorkinderen