Meer dan 50 jaar geleden werd de moeder van Marilien en Steven op het hart gedrukt haar kinderen nooit te vertellen over hun ontstaansgeschiedenis. De kinderen werden verwekt met hulp van een donor in de kliniek van dokter Swaab.

Het zien van de uitzending ‘Verborgen vaders’ van Andere Tijden vormt het keerpunt. Het besef dat er donorkinderen zijn die het wél weten, dat haar ‘diepste geheim’ niet meer van haar blijkt te zijn.

'Dat wij ouders, en de gynaecoloog, en de anonieme zaaddonor, ons een enorme macht toe-eigenen waar we helemaal geen recht op hebben. Wij mogen besluiten of het kind het ooit te weten komt of niet, nog steeds. En dat deugt niet.'
Moeder van Marilien en Steven (2 volwassen donorkinderen)

De moeder van Marilien en Steven besluit haar kinderen te vertellen dat hun vader niet hun biologische vader is. Haar inmiddels ex-man stemt er tegen zijn zin mee in.

Nu de kinderen weten dat er ook een donorvader is, gaan ze beiden op zoek. 

De donorvader van Marilien is overleden, maar zij wordt warm ontvangen door zijn weduwe en kinderen. Steven heeft zijn donorvader ontmoet, en werd als een verloren zoon binnengehaald.

 

Lees het volledige artikel

Anne Branbergen, ‘Kinderen van een andere wereld. Het grote geheim', in: De groene Amsterdammer, 6 maart 2021


FacebookTwitter