15 maart 2024

Donoren gaan deelnemen aan redactieraad

Namens Priamos, het vorig jaar opgerichte platform voor spermadonoren in Nederland, zal Jim van Beusekom deel gaan uitmaken van de redactieraad van donorconceptie.nl.

Priamos is een platform van en voor (anonieme) spermadonoren die in Nederlandse klinieken hebben gedoneerd. Donoren kunnen er informatie en ervaringen delen. In alle berichtgeving over donorconceptie is er veel aandacht voor donorkinderen en (wens)ouders. Met Priamos krijgen ook donoren een stem. 

Waar staat platform Priamos voor?

Priamos vindt dat donoren die ooit hun sperma gedoneerd hebben, zich open moeten stellen voor contact met hun nakomelingen. Daarbij staat het belang van het kind voorop: donoren zijn bereikbaar en aanspreekbaar, het donorkind bepaalt of er contact is en op welke manier. 

Contact en ontmoetingen met nakomelingen zijn ook voor donoren bijzondere gebeurtenissen. Het kan mooi zijn, of ingewikkeld. Of allebei. Dan kan het fijn zijn om contact te hebben met andere donoren, om te overleggen, advies te vragen of gewoon je verhaal kwijt te kunnen. 

Waar komt de naam Priamos vandaan?

Priamos was volgens de Griekse mythologie de laatste koning van de stad Troje tijdens de Trojaanse oorlog. Volgens de dichter Homerus had hij 62 kinderen, andere bronnen zeggen vijftig zonen en vijftig dochters.

Meer weten?

naar Platform Priamos

 

Heb jij in het verleden anoniem sperma gedoneerd en wil je jezelf bekend en vindbaar maken? Ga naar:

Ik heb anoniem gedoneerd, wat nu?

FacebookTwitter

Anderen zochten ook op
ervaringen van donoren