Afbeelding
Boek over kinderwens en verschillende gezinsvormen bv. met hulp van spermadonor of eiceldonor

Als je kinderwens niet op de 'traditionele' manier kan worden vervuld, bijvoorbeeld omdat je single, onvruchtbaar, homo, lesbisch of transgender bent, heb je verschillende mogelijkheden.

In dit boek een overzicht van mogelijkheden en gezinsvormen, waaronder hoofdstukken over verschillende vormen van donorconceptie: spermabankdonor, bekende zaaddonor en eicel- en embryodonatie.

Daarnaast zijn er ook hoofdstukken over co- en meerouderschap, draagmoederschap, transgender en genderdivers ouderschap, adoptie en pleegzorg.

Naast praktische informatie, tips en vragenlijsten, bevat het boek ook bijdragen van diverse deskundigen en veel ervaringsverhalen van ouders en kinderen.

 

 

"Een moeder vertelde mij dat ze vanaf de start een bekende vader wilde voor haar kind en zei: 'Bekend van een foto of een keer gezien hebben, is niet bekend. Bekend betekent dat ze elkaar regelmatig moeten ontmoeten.'
Ik realiseerde me dat ik in onze zoektocht tot nu toe vooral was uitgegaan van mijzelf en minder van mijn kind (wat wellicht ook logisch is als je nog geen kind hebt). Als ik mijn kind ook zo'n band met zijn vader gunde, zou ik onze donor meer moeten toelaten en het risico dat ik daar voor mijn gevoel mee nam voor lief moeten nemen."
Mirella van Markus
moeder van 2 donorkinderen

Mirella van Markus

Eén van de schrijfsters van het boek, Mirella van Markus, heeft samen met haar vrouw twee dochters. Over haar zoektocht maakte zij eerder een documentaire onder dezelfde titel Wij willen ook een kind (2014).

 

Mirella van Markus & Jorinde Brenner, Wij willen ook een kind. Dé wegwijzer voor moderne families, Fontaine uitgevers, 2021


FacebookTwitter